loading...
Murci fesztivál

Murci fesztivál: Borok és különleges ételek Október 19.-én

Balatonlellei éttermesek és borászatok október 19-én meghódítják a Kishegyet.

Ősszel másképp szeretjük a Balatont, ez a gasztrofesztiválok ideje. A lellei Kishegyen, a barokk Szent Donát-kápolna szomszédságában másodszor rendeznek Murci Fesztivált: a helyi éttermek vendégborászatokkal, a borászatok éttermekkel és cukrászdákkal összefogva, hét helyszínen, különleges menükkel várják a vendégeket. Az odajutással sem lehet gond, a balatonlellei vasútállomástól óránként transzferbusz indul a csengős keresztig.


A gasztronómiai élményen túl vezetett gyalogos és kerékpáros túrát, kézműves vásárt, népi játékokat, zenét, táncot és sok meglepetést ígérnek a szervezők. Annyit elárulhatunk, hogy a Pócz Pincészetnél és a Majthényi Présház előtt gyermek- és felnőttjátékokat lehet kipróbálni, de lesz e-bike bemutató és teszt is. Este a kápolna melletti rendezvénysátorban fellép a Fiúk a Térről zenekar, majd DJ Suri Imre zenél kifulladásig.

 

3 hely, amit látni kell a környéken

Gömbkilátó, Balatonboglár: A vulkanikus eredetű Várdomb csúcsán, 165 méteres magasságban áll Boglár jelképe, pazar kilátással a Balatonra és a szemközti oldal tanúhegyeire.

Postamúzeum, Balatonszemes: Az istállónak emelt barokk műemléképületben eredeti, 18-19. századi postai eszközök és szállítójárművek kiállítását nézhetjük meg.

Hajózástörténeti Látogatóközpont és Kilátó, Balatonföldvár: A hajó alakú épület interaktív kiállításán terepasztalok, makettek, szimulátorok, filmvetítések mutatják be a hajózást, „árbóca” a tó legmagasabb épített kilátója panorámaterasszal.

Infó: facebook.com/kishegy

Többet olvasnál? Nézz körbe a blogunkban: Blog