loading...
Hotel aphrodité vélemények

Tesztelek: Hotel Aphrodité, Zalakaros

Januárban a születésnapom után kaptam meghívást a Wellness Hotel Aphrodité-től, hogy teszteljem a hotel szolgáltatásait és kóstoljam meg a különleges konyhájukat.

Hotel Aphrodité

Budapestről elindulva útba ejtettem Székesfehérvárt, ugyan is nagyon kedvelem a várost és kíváncsi voltam, hogy télen is olyan gyönyörű e, mint az év többi szakán. Nem csalódtam, mert ilyenkor is fantasztikus, csak ne lenne hideg…

Zalakarosra érkezve meglepődtem, hogy milyen nagy élet van itt ilyenkor is. Az éttermek, kávézók és akár a kézműves árusok is nyitva vannak és rengeteg vendéget szolgálnak ki. Mivel a szállásomat csak délután tudtam elfoglalni, így egy gyors ebédet és egy kellemes kávét is megejtettem.

Délután mikor megérkeztem a szállásra, gyorsan átvettem a recepción a kulcsot a szobámhoz, hogy minél hamarabb megnézhessem a wellness részleget, ugyan is már ki voltam éhezve egy kis pihenésre és élvezni akartam a meleg vizes kikapcsolódást.

A szobám meglepetésre egy igazi nászutas lakosztály volt, ami azonnal elnyerte a tetszésemet. Szeretem, amikor a hálószobába egy jakuzzi vár engem, amit bármikor használhatok, főleg amikor még különböző vízbe csepegtethető aromák is vannak bekészítve.

A szobában továbbá található egy ilyen kényelmes ágy, mint a képen, szekrények, tv, és egy dolgozó asztal is, amit felettébb értékeltem, mert le voltam kicsit maradva a munkámmal, így este egy kicsit tudtam dolgozni.

Fürdőszoba tágas, tiszta és kényelmes volt, emellett volt még egy előszoba is, ahol egy kanapé kapott helyett, így kényelmesen fel tudtam öltözni.

Wellness

Gyorsan le is mentem a wellness részlegre, ami meglepően családias hangulatú volt és kényelmesen elfértünk a többi vendéggel. Található itt két élménymedence, egy gyermek medence, jakuzzi, szauna. 

Teljes mértékben ki tudtam kapcsolódni, ami számomra nagyon fontos. Délutánra a nap is kisütött, így még élvezhetőbb volt az itt eltöltött időm. Szauna mellett a jakuzziban relaxáltam, néha egy kicsit kifeküdtem, hogy olvassak egy kicsit.

Remek választás a családoknak és pároknak is egyaránt. Kellően nagy a wellness, így nem zavarják a gyermekek sem a pihenni vágyókat, de inkább ajánlanám pároknak, idősebbeknek a helyet.

Estére hivatalos voltam a vacsorára is, amit a legjobban vártam, mert azt tudni kell a hotelről, hogy saját farmjuk van, ahol az ételek nagy részre készül, illetve állatokat is tartanak, melyeket nagyon gondosan etetnek, így kiváló minőségű alapanyagokból tudják elkészíteni a fogásokat.

Nem is csalódtam az étteremben, mert a vegetáriánusoknak és laktóz, glutén érzékenyeknek is szolgálnak fel ételeket. Házi húsok, zöldségek és sütemények is vannak. 

Másnap

Szokásos rutinommal indult a napom. Mindig szeretek elmenni a szállás környékén futni, mert így tudom megnézni a környezetét, amiben elhelyezkedik, ami számomra nagyon fontos. A hotel mellett található egy nagy sportpálya, ahol jobb időben lehet aktív sport programokat végezni. Egy hasonlóan remek reggelivel kezdtem a napomat az étteremben, majd utána ismét egy kis wellness következett.

A szállásomat elhagyva, elindultam a közeli Kápolnapusztai bivalyrezervátumba, mert talán még gyerekkoromban voltam ott utoljára. 

A rezervátum a hazánkban őshonosnak számító bivaly fennmaradásában, génállományának megőrzésében fontos szerepet játszik, s egyben a faj bemutatásának népszerű központja. Weboldal: itt

Mivel tél volt, így kevesebb állat volt szabadon, de így is rengeteget láttam. Volt az elején egy állatsimogató rész, ami gyermekeknek igazán szuper. Beljebb haladva találkozhatunk először a bivalyokkal, itt éppen ebédeltek és dagonyáztak a fagyos sárban. A rezervátum területem óriási, így akár egy fél napot is el tudunk itt tölteni. A végén még elmentem egy kilátóhoz, és akkor ismét kisütött a nap, így kellemes látványban volt részem.

Összegzés

A Wellness Hotel Aphroditénak köszönöm a meghívást, remekül éreztem magam. Külön kiemelném a konyhájukat, mert az valami isteni volt. Inkább pároknak, idősebbeknek, egyedül utazóknak ajánlanám a helyet a wellness mérete miatt, de természetesen a családok sem fognak csalódni. Kinti és benti parkolásra is van lehetőség, díjfelszámítás ellenében. 

A zalakarosi gyógyfürdő egy 5 perces sétára van, így azoknak is remek választás, akik a fürdő miatt érkeznek. A fürdőről, majd egy külön cikkben beszámolok.

További hotel tesztekért látogass el erre az oldalra: Hotel tesztek

Gyertek az instára is: Instagram