loading...
Harkány és környékének látnivalók

Harkány és környékének látnivalók- Mivel a hazai wellness-ezés nagyon népszerű és mi is kínálunk wellness-szállásokat, így kézenfekvő, hogy a fürdőket és közeli látnivalóit is bemutassuk. Elsőként most a harkányi termálfürdőről és környékéről készítettünk egy kis leírást! 

Harkány és környékének látnivalók

A gyógyfürdő környéke egy szép parkosított területen fekszik. Itt sétautakat alakítottak ki, amelyeken szobrok, szökőkutak, virágszigetek helyezkednek el.

A gyógyvízhez kötődik egy legenda is. Eszerint az ördög szerette volna megszerezni Harkát, egy helyi lányt, de ez nem sikerült neki. Mérgében egy hatalmasat ugrott és belebújt a földbe, ahonnan azóta is kénes víz zubog. ????

Ebből mindössze egy dolog igaz: a víz összetétele kénes, ami görcsoldó és izomlazító hatású, csökkenti a gyulladást, gyorsítja a sejtek regenerálódását. Emellett hatásos bőrgyógyászati (főleg pikkelysömör) és nőgyógyászati problémák (meddőség) kezelésére.

A fürdőhöz egy gyógykórház is kapcsolódik, ahol naponta több mint 800 beteget tudnak kezelni.

De nemcsak a gyógyulás miatt érdemes idejönni! A strandfürdő úszómedencével, több kisebb méretű medencével, csúszdával is rendelkezik.

Érdemes felkeresni a helyi fedett piacot is a buszpályaudvar mellett, ahol változatos áruk, helyi termékek várják az idelátogatókat! 

Siklós

Harkány és környékének látnivalók- Legnevezetesebb látnivalója a város fölé magasodó vár. A több mint 800 éve épült vár az egyik legjelentősebb magyar reneszánsz építmény, amelyben gótikus várkápolna, kínzókamra, fegyver- és hadtörténeti kiállítás, reneszánsz bútorkiállítás láthatók.

Siklóson is található fürdő összesen 12 medencével. Van belső és külső része is, télen-nyáron nyitva tart és wellness-részleggel is rendelkezik.

Villány

Érdemes először szót ejteni a Villányi borvidékről, ami hazánk legdélibb borvidéke. A kis területű Villányi-hegység kedvező klímával és talajadottsággal rendelkezik, így híres – főleg – vörösborok készülnek itt.

A városban emiatt meghatározóak a borhoz kötődő látnivalók. Ilyen a főutcán elhelyezkedő présházak, pincék, amelyekben a régi építészeti stílus mellett remek vendéglátás fogadja a kirándulókat.

Nem meglepő módon van Bormúzeum is, ahol a borászat eszközeit, tárgyi emlékeit és sokféle borospalackot mutatnak be.

Palkonya

A falu pincesora Európában is híres, amely 53 présházat foglal magában. Nagy része védett, hét lépcsőben állnak a domboldal lejtőjén.

Itt rendezik meg nyaranta az Ördögkatlan Fesztivált.

Dráva-mente

Nem messze Harkánytól lép be hazánk területére a Dráva folyó. Népszerű hely az aktív turizmust kedvelők körében, ahol javarészt természetes mederben kanyarog a folyó. Gazdag élővilággal rendelkezik, emiatt is egyre elterjedtebb itt az ökoturizmus.

Pécs

Harkány és környékének látnivalók- Természetesen a térségben kihagyhatatlan Baranya megye székhelye. 2010-ben Európa Kulturális fővárosa volt Pécs, erre az alkalomra készült el a Zsolnay Kulturális Negyed. Az egykori Zsolnay Gyár területén épült fel, ahol művészeti, kulturális intézmények nyíltak meg.

Leghíresebb építménye a Dzsámi (Gyertyaszentelő Boldogasszony-templom), ami hazánk legmonumentálisabb török épülete.

UNESCO-világörökség az ókeresztény sírkamrák, ami egy nagy temetkezési hely volt. 16 sírkamrát, több száz sírt fedeztek eddig fel, valamint rengeteg római tárgyat találtak.

A város északi részén áll a 176 méter magas TV-torony, aminek körkilátójából fantasztikus kilátás nyílik a Mecsekre és a délre lévő Villányi-hegység felé.

Többet olvasnál? Nézz körbe a blogunkban: Blog