loading...
Legszebb tavak Magyarországon

A legszebb tavak Magyarországon

Magyarország nagyon gazdag a természet világában, ezért szebbnél szebb tavak várják látogatóikat, akár fürdőzésre, nyaralásra vagy esetleg egy romantikus sétára is egyaránt. Természetesen az első helyen tavak szempontjából a Balaton áll. Viszont a Balatonon kívül is vannak nagyon szép, nyugodt természetes  magyar tavak.

1. PALATINUS-TÓ – ESZTERGOM-KERTVÁROS

Palatinus-tó

Palatinus-tó

Elsőként, a fővárostól körülbelül 40 kilométerre fekvő Palatinus-tavat ajánljuk, melyet akár vonattal is hipp-hopp meg lehet közelíteni. Rögtön le is lőttük a személyes kedvencünket, ugyanis az egykori bányató, Magyarország egyik legtisztább vizű tava. A belépő csupán 400 forintba kerül és a legjobb az egészben, hogy 100 forintért bármit bemondhatunk a hangosbemondóba. Hány gyerekkori álom válik itt valóra, nem? A tó körül nyaralók helyezkednek el, mindegyikhez saját stég tartozik, egyszerűen szuper hangulatos!

2. POROSZLÓ – SZABADSTRAND

Poroszló

Poroszló

A poroszlói szabadstrandot inkább azoknak ajánljuk, akik a nyugalmat és a pihenést részesítik előnyben. Az árnyékos vízparton a kisgyermekes családok is remekül érezhetik magukat, ugyanis van itt vízibicikli, kenu, kajak de még homokos focipálya is.

3. SÓSTÓ – NYÍREGYHÁZA

Sóstó

Sóstó

Nyíregyháza központjától körülbelül 6 kilométerre található a Sóstófürdő üdülőhely. Szintén jó választás lehet kisgyermekes családok számára, ugyanis a vízben lehet röplabdázni, vízicsúszdázni és csónakázni. Ezen kívül a területen található még egy aquapark, állatkert, skanzen múzeumfalu, éttermek, büfék. Keleti lakosok előnyben!

4. BÁNKI-TÓ – STRAND

Bánki-tó

Bánki-tó

Bánki-tó nem csak a fesztivál kapcsán várja a csobbani vágyókat, hanem a nyár bármely másik napján is. Ez a 7 hektáros, körülbelül 4 méter mély tó a Balatonhoz hasonló hőfokúra melegszik fel. Természetesen a csónak és az étterem itt sem hiányozhat!

5. SUVADÁS-TÓ – ARLÓ

Suvadás-tó

Suvadás-tó

Suvadás liget a tó, a kemping és a strand összefoglaló neve, mely a rendkívül meghitt, nyugodt könyezetével veszi le a lábáról az idelátogatókat. A vízben úszni, játszani, vízibiciklizni is lehet, a parton pedig a Hableány Vendéglő várja azokat, akik megéheztek a nagy fürdőzésben.

6. ADÁSZTEVEL – TÖLGYERDEI-TÓ

Adásztevel

A Budapesttől körülbelül 170 kilométerre elhelyezkedő, Pápa városától nem messze található adászteveli tó tökéletes választás egy vasárnap délutáni kiruccanáshoz. Finom ételek, vízicsúszda és vízeséses medence is várja az oda látogatókat. Ha több napra mennétek, akkor ajánljuk a Pápán található termálfürdőt is, amihez szintén egy szuper strand részleg is tartozik!

Reméljük sikerült hasznos tippekkel szolgálnunk új fürdőhelyek, magyar tavak felfedezése kapcsán, kitartás mindenkinek ebben a nagy melegben, fürdőzzetek sokat!

Forrás: TravelHunter

Leave A Comment

Your email address will not be published.